Tyxo.bg counter

BMW залага на компактни и мощни батерии

Posted on - 20 октомври, 2021 by - Add Comments
Компанията по този начин редуцира разходите, намалява теглото и увеличава пробега. Така и цената пада драстично

Автомобилът, който баварците подготвят за производство, ще бъде салон и ще се построи върху новата Noe Klasse EV Platform. Той ще използва технологията за батерии, която е близка до днешната, но компанията готви изненада. Става дума за нова генерация на батериите, която е компактна, по-лека, по-евтина и по-издръжлива.

Category - Новини

Maserati Grecale SUV се отлага за догодина

Posted on - 18 октомври, 2021 by - Add Comments
Премиерата бе предвидена за 16 ноември, но заради недоставени полупроводници, премиерата закъснява

Пандемията се отразява нездравословно на всички отрасли в икономиката. В това число и на автомобилната индустрия. Световното производство на полупроводници, толкова важно за редица производства, не може да навакса с поръчките. Това е основната причина за закъснението на Maserati Grecale SUV.

Category - Новини

Новият Opel Mokka – с дъх на кафе

Posted on - 30 август, 2021 by - Add Comments
Наследникът е доста различен от своя предшественик. Не само като размери, но като излъчване и присъствие

Определено е запазена философията – първия модел бе кросоувър 4Х4. Сега имаме само кросоувър, който е построен върху платформата СМР на PSA Group. Това не е случайно, тъй като бранда вече е собственост на французите.

Category - Нови модели, Тестове

M и Competition моделите на BMW са страст

Posted on - 11 юли, 2021 by - Add Comments
Усещането, когато имаш на разположение 480 или 510 к.с. е феноменално. Не само като динамика, но и като емоция

Когато става въпрос за моделите на придворния тунингар на баварците, в съзнанието изниква само едно – скорост, динамика и емоция. Това са неща, които водят до пристрастяване и всяко докосване до тези коли е чиста проба адреналин във всичките му прояви.

Category - Life Style, Нови модели, Тестове

20 години от възраждането на MINI

Posted on - 20 юни, 2021 by - Add Comments
Събитието бе отбелязано с представянето на моделите Hatch и Cabrio в резиденцията на британския посланик в София

Със съдействието на британския посланик в България – Н.Пр. д-р Роб Диксън, премиерата на обновените модели се състоя в резиденцията на посолството в столицата. Така символично можем да кажем, че премиерата бе у нас, но на британска земя.

Category - Нови модели, Новини

Octavia спечели приза „Кола на годината“

Posted on - 06 юни, 2021 by - Add Comments
В отделните категории спечелиха VW ID.3, VW Caddy, Land Rover Defender и Mercedes S-Class

Двадесет години след като бе създаден „Прес Авто-Клуб България“, въпреки пандемията от Covid, отново бе избран Автомобила на Годината. Въпреки трудните условия заради ограниченията и голямата конкуренция, от над 70 модела, проведохме поредното издание на конкурса.

Category - Нови модели

ПАК България избира „Кола на Годината“

Posted on - 16 май, 2021 by - Add Comments
В различните категории бяха номинирани над 70 модела. Във финалните петици останаха 29, като от тях ще се определят шампионите

Въпреки пандемията от Корона вируса и ограничителните разпоредби, конкурсът „Кола на Годината“ все пак се провежда със закъснение. За целта бяха взети всички предпазни мерки, които да гарантират безопасността на всички членове на журито.

Category - Класации, Тестове

BMW X2 xDrive 25e – икономичен и еко

Posted on - 09 май, 2021 by - Add Comments
Въпреки че е типичен Plug-in Hybrid, автомобила е запазил своята практичност и изглежда като нормален модел. Много е икономичен

Не веднъж съм споменавал, че съм умерен пурист. Не отричам новите технологии, но имам резерви. За мен меките хибриди не са решение. Харчат повече от конвенционалните модели и не си заслужават повечето пари. Но, друго нещо са Plug-in – хибридите

Category - Тестове

BMW 220d Gran Coupe М – младежко и нишово

Posted on - 22 април, 2021 by - Add Comments
Интериорът е луксозен,  инфо-развлекателната  система добра, поведението чудесно, а за дълъг път е несравнимо икономичен 

Това, което можем да кажем от първо виждане на живо, е че има лека разлика с концепта, който видяхме на скечовете. Все пак това в общи линии е първа серия със скосен покрив. Да, има четири врати и би трябвало да е по-функционално, със спортно излъчване. Визията е налице, а много хора харесват това.

Category - Тестове

Новият С4 – хечбек или кросоувър?

Posted on - 08 април, 2021 by - Add Comments
Третата генерация на модела го превръща в сериозен играч при моделите от „С“ сегмента. Връща славата на марката

През последните години доста от емблематичните модели на бранда остаряха. Някои, като Cactus, изчезнаха заради слабите продажби. Флагманът С5 се раздели с хидравличното окачване, защото е по-скъпо. Тук не визираме С5 Aircross. Действия, които намалиха от блясъка на марката.

Category - Тестове

Isuzu-D Max – работягата облече костюм

Posted on - 10 март, 2021 by - Add Comments
Новата генерация е с обновен дизайн, повече мощност и въртящ момент. Освен това е доста по-луксозен и комфортен. Както и по-скъп

Новият D-Max по света започна да се продава от 1-и септември миналата година, но у нас дойде по-късно. Това е разбираемо. Първо, не сме голям пазар. И второ, все още тези автомобили в България са малко. Най-вече новите.

Category - Нови модели, Тестове

Peugeot 3008 и 5008 – Facelift

Posted on - 15 февруари, 2021 by - Add Comments
SUV-овете на бранда не само са обновени, но поглеждат и към по-високата категория. Цените са с 2-3% по- високи

Популярността на SUV-овете в целия свят е все по-голяма. Това отдавна бе отчетено като тенденция и на българския пазар. Въпреки че заради Covid пандемията продажбите у нас, както и по целия свят са паднали, процентът на SUV моделите е увеличен.

Category - Нови модели, Тестове